Zgadzma sie z Pemo.
pozdro
Zgadzma sie z Pemo.
pozdro
Ludzie potykają się nie o góry, lecz o kretowiska.
Mam pytanie czy naprawdę ten WSIZ jest taki zły??? naprawdę trzeba spać na kasie żeby tam się utrzymać? Głównie piszecia że te poprawki tak kosztują a mam pytanie czy te poprawki to grożą studentom którzy się wogóle nie uczą? Bo ja chce się starać na grafikę komputerową (zaocznie) jak się dostanę ;-/ bo źle mi poszła matura ;-( ale jak chodzi to raczej leniem nie jestem i jak trzeba to bede się uczyćAle boję sie że te poprawki to są robionę przez nauczycieli na kasę żeby więcej zarobić
A wiecie może czy trudno jest na grafice komputerowej? Bo mnie interesuje ten kierunek ale jak mam być szczera to taka sobie jestem jak chodzi o komputer itd ale lubię się tego uczyc;-)
witam, ponawiam pytania koleżanki wyżej. prosiłbym o jakas podpowiedz, również wybierałbym się na zaoczne i tez grafika komputerowa wiec jesli ktos jest na tym kierunku lub sie wybiera i wie cs o tej uczelni to piszcie![]()
Witam,
Jestem studentem 1 roku grafiki komputerowej w mediach, tyle że dziennie.
Co mam do powiedzenia na ten temat? Jeśli chodzi o uczelnie to warto wyłożyc te pieniądze. Dostaje się profesjonalną pomoc ze strony infrastruktury uczelni, jest się zawsze poinformowanym na czas. Uczelnia daje też mnóstwo możliwości, od kół naukowych, przez ciekawe wykłady otwarte, konferencje po
wiele ciekawych praktyk. Zasada jest prosta, chcesz, interesujesz się to osiągniesz dużo. Czas na uczelni jest dobrze zorganizowany, nie ma absolutnie mowy o żadnych "okienkach", idziesz na uczelnie o 9:00, odsiadujesz swoje i o 13 - 15 jesteś wolny/wolna. Uczelnia prowadzi studenta za rękę. Wystarczy wieczorkiem, z kubkiem kawy zasiąść do komputera, zajżec na wirtualną uczelnie i masz wszystkie[a przynajmniej większość potrzebnych Ci informacji].
Zwracam na to szczególną uwagę bo miałem okazje studiować URz, i wiem jaka jest pod tym względem przepaść. Na tamtej uczelni trwa ciągła walka o przetrwanie, student często traci swój cenny czas na łażenie po sekretariatach i proszenie o łaskę ich pracowników. Na URzcie problemem też nie jest, wlepienie jednej grupie zajęć po drugiej stronie miasta z 5 minutami na dojazd, nie jest problemem, że student wybierze się na 20:00 wieczorem na zajęcia, a ich po prostu niebędzie [komu zalezy poinformowac o tym studentow? zresztą jak? nie ma żadnego sprawnego systemu temu służącego]
To tak z plusów.
Z minusów to fakt, że na uczelni pełno jest cwaniaczków, którzy za pieniądze rodziców tracą czas i są kpiną ze studentów, którzy starając się, często otrzymują podobne stopnie do owych osobników. No i odnośnie samego kierunku, ma się wrażenie, że kierunek został stworzony przez marketingowca. Niewiele się różni od samego Dziennikarstwa, dodano poprostu kilka graficznych przedmiotów a kilka odjęli dziennikarskich. Często jest się w dylemacie, czy zając sie projektami graficznymi czy napisac reportaż. No jeśli ktoś ma szerokie zainteresowania humanistyczne to mu to nie bedzie przeszkadzało. Jednakże czasem nie wiadomo co wkońcu się studiuje. Grafiki jeśli ktoś chce, to nauczy się sam. Nie trzeba do tego studiów. Bo te, dają jedynie mobilizacje do zrobienia kolejnego projektu. Wiedzy tak naprawdę[jesli chodzi o grafikę dają niewiele]
Osobiście jednak, jestem zadowolony w połowie. Z jednej strony mam trochę swobody i bez większych trudnosci daję sobie rade na uczelni i pozostaje mi czas na rozwijanie umiejetnosci poza nią. Z drugiej, jednak czasem brak bata nad głową rozleniwia.
pozdrawiam.
Cześć!
Wybieram się na Grafikę komputerową zaoczną na WSIiZie, mam kilka pytań
Jak często są wykłady i ćwiczenia?
Mam mały problem, wyjeżdżam we wrześniu za granicę, czy jeżeli opuszczę zajęcia (chciałabym wrócić pod koniec października) to czy mam szansę przetrwać czy mnie wyrzucą? Powiedzcie mi czy jest jakoś rygorystycznie przestrzegana obecność?
witam. mam pytanie. czy jest obecnie na tej uczelni kierunek finanse i rachunkowość..? ktoś studiuje .. niech ktoś mi coś powie o tych studiach..dzięki z góy..
![]()
powstaje nowe nieoficjalne forum uczelni wsiiz tam też są bardzo ciekawet tematy na temat uczelni zarówno dla przyszłych obecnych jak i byłych studentów i mozna sobie z nimi porozmawiać i dowiedzieć się więcej
forum-wsiz.pl • Strona g?ówna
płyniemy do horyzontu... KONIEC Z PIRACTWEM ... mam już swoją perłę...czarną...białymi owcami...
www.forum-wsiz.pl www.heros333.yoyo.pl
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)